Επίσκεψη των μαθητών και των εκπαιδευτικών της Ε’ Τάξης στο Εθνικό Αστεροσκοπείο

Επίσκεψη των μαθητών και των εκπαιδευτικών της Ε’ Τάξης στο Εθνικό Αστεροσκοπείο
18 Μαΐου 2019 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίσκεψη των μαθητών και των εκπαιδευτικών της Ε’ Τάξης στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Εκπαιδευτικές επισκέψεις 4dimchalk

«Τ?αστέρια φωτοστόλιστα τριγύρω στο φεγγάρι

το συνοδεύουν με χαρά στο φυσικό του δρόμο.»

                                                    Α. Βαλαωρίτης

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Θησείο επισκεφτήκαμε την Τρίτη, 14-5-2019. Στο κεντρικό κτίριο Σίνα, στο λόφο των Νυμφών, γνωρίσαμε από τον υπεύθυνο αστροφυσικό την ιστορία του Αστεροσκοπείου, μάθαμε τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η εκτίμηση του χρόνου με το μεσημβρινό τηλεσκόπιο καθώς και πώς λειτουργούσε ο μηχανισμός των Αντικυθήρων μέσα από ένα μοντέλο του μηχανισμού. Εντυπωσιακός ήταν ο χειροποίητος πρώτος χάρτης της Σελήνης με 30.000 λεπτομέρειες που φτιάχτηκε σε περίπου 30 χρόνια με παρατήρηση από τηλεσκόπιο.

Λίγα μέτρα πιο πέρα, στον λόφο της Πνύκας, στο κτίριο Δωρίδη , γοητευτήκαμε από το μεγάλο τηλεσκόπιο, είδαμε πώς λειτουργεί και ακούσαμε εντυπωσιακές πληροφορίες για τ?αστέρια και τους πλανήτες.

Η ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο ήταν εξαιρετική, από ευγενικό και φιλικό προσωπικό και μας ταξίδεψε.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης την ωραία εμπειρία συμπλήρωσε η φύση στον λόφο, η εξαιρετική θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό καθώς και ο περίπατος στο Θησείο.