Ταξίδι στη γαλλική γαστρονομία

Ταξίδι στη γαλλική γαστρονομία
14 Ιουνίου 2019 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ταξίδι στη γαλλική γαστρονομία Δράσεις 4dimchalk

 

 

Η γαλλική γαστρονομία είναι η τέχνη της επιλογής, της παρασκευής, του σερβιρίσματος και της απόλαυσης της εκλεκτής τροφής. Τα γαλλικά πιάτα, απλά ή περίτεχνα, χαρακτηρίζονται από έναν αριστοκρατικό συνδυασμό γεύσεων. Οι σεφ δίνουν μεγάλη έμφαση στην λεπτομέρεια, τη χρήση φρέσκων υλικών και την παρουσίαση του πιάτου. Το να τρως καλά και ποιοτικά είναι ιδιαίτερα σπουδαίο για τους περισσότερους Γάλλους, οι οποίοι ξοδεύουν απίστευτο χρόνο μιλώντας για κατανάλωση φαγητού.

Στα πλαίσια του μαθήματος της γαλλικής γλώσσας, οι μαθητές των τάξεων Ε1΄,Ε2΄και ΣΤ1΄ και ΣΤ2΄του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 έκαναν ένα γαστρονομικό ταξίδι συμμετέχοντας με διάφορα εδέσματα της γαλλικής κουζίνας που οι ίδιοι είχαν φτιάξει και τα οποία απόλαυσαν και μοιράστηκαν με τους υπόλοιπους μαθητές στο χώρο του σχολείου.